De binnenschilder in Almere

Schildersbedrijf Wim van Os

De Binnenschilderin Almere

Een binnenschilder overbodig? Zeg nou zelf. U wilt toch ook de plafonds, wanden, deuren en kozijnen van uw nieuwe woning of bestaande woning goed in de verf hebben zitten. Dat kan, en goed binnenschilderwerk is ook nog eens betaalbaar, net zoals buitenschilderwerk.

Onze binnenschilder zorgt er altijd voor dat uw woning aan de binnenkant er netjes en goed afgewerkt er uit ziet. Er wordt ons vaak gevraagd om een indicatie, aan de telefoon of e-mail, zonder het werk te aanschouwen. Dat is heel moeilijk. Als het om het simpelweg sauzen van een plafond gaat, dan zijn we zo klaar. Praat je echter over houtreparaties en ingewikkelde objecten, dan kost het onze schilders meer tijd. Wel kunnen we een indicatie van de kosten geven.

Net zoals de buitenkant van uw woning, is de binnenkant van uw woning met enige regelmaat toe aan een nieuwe verflaag. De weersomstandigheden hebben ook effect op de binnenkant van uw kozijnen. Tegen de muren en deuren van uw woning stoot u, uw kind of hond regelmatig tegen aan en bij de keuken heeft het plafond te maken met stoom. Dit lost u allemaal op door er eens in de zoveel tijd een goede kwast verf doorheen te halen.

Schildersbedrijf Wim van OS

Schildersbedrijf Wim van Os

Kosten van deBinnenschilder

In de afgelopen 40 jaar hebben onze schilders ontzettend veel klanten geholpen in Almere en omstreken. Over het algemeen ligt de vraag “Wat kost het binnenschilderwerk” op het puntje van de lippen van onze klanten. Wij begrijpen dat, elke euro uitgegeven moet ook weer worden verdient, daarom gaan we wat dieper in op vragen zoals:

 • Hoe ziet het complete kostenplaatje eruit voor het binnenschilderwerk van mijn woning?;
 • Wat zijn “normale” prijzen van een schilder?;
 • Kost het laten uitvoeren van binnenschilderwerk veel?.

Wanneer u een compleet huis aan de binnenkant laat schilderen, dan is dat simpelweg niet goedkoop. Het is simpelweg een opsomming van de gespendeerde tijd, materiaal en de reiskosten. Goed schilderwerk hoeft echter niet duur te zijn. Waarschijnlijk vraagt u bij meerdere schilders een offerte aan, en die prijzen kunnen sterk varieren. Daarom is het van belang dat u de verhouding prijs & kwaliteit in de gaten houdt, voordat u een binnenschilder inhuurt.

Op deze pagina willen wij u informeren over de mogelijkheden, de kosten en de manieren waarop u uw binnenschilderwerk zo goedkoop mogelijk kunt laten uitvoeren. Onze m2 (vierkante meter) prijs is op basis van prijs & kwaliteit bijzonder scherp.

Kosten binnenschilder

Schildersbedrijf Wim van Os

BTW OPBINNENSCHILDERWERK

Sinds 2009 is binnenschilderwerk onderheving aan het lage BTW-tarief van 6%, in plaats van de reguliere 21%. Dit BTW tarief is van toepassing op de navolgende elementen:

 • Het voorbereiden van het schilderwerk. Hieronder verstaat men het schoonmaken en het vetvrij maken van de ondergrond;
 • De te schilderen oppervlakken voorzien van grondverf en voorstrijk (primer);
 • Het schilderwerk zelf;
 • De materialen van de schilder en de arbeidskosten.

BTW op Schilderwerkzaamheden

Schildersbedrijf Wim van Os

Regelmatig binnenlaten schilderen

Met enige regelmaat het binnenschilderwerk voorzien van een nieuwe laag verf biedt veel voordelen. De belangrijkste reden om over te gaan tot het inschakelen van een binnenschilder zijn:

 • Bescherming van uw woning of bedrijfspand;
 • Het uiterlijk en de uitstraling van de binnenkant van uw woning of bedrijfspand;

Bescherming

Goed uitgevoerd binnenschilderwerk is niet alleen prettig voor het oog. Er zijn ook nog praktische voordelen.

Een nieuwe verflaag zorgt er namelijk voor dat de ondergrond enige bescherming geniet. Deze nieuwe laag kan enkele jaren meegaan en zorgt ervoor dat uw interieur minder last heeft van onder andere slijtage. De belangrijkste redenen om uw binnen te laten schilderen zijn:

 • Veel minder last van slijtage. Een trap wordt vaak belopen en deur- en raamkozijnen worden vaak geopend en gesloten;
 • Zonder een goede bescherming kan er vocht in muren, plafond en houten oppervlakken trekken. Door deze oppervlakken te voorzien van een nieuwe laag verf zorgt u ervoor dat vocht geen kans heeft. Doordat vocht kan worden tegengehouden, gaat uw interieur langer mee;
 • Schimmels hechten zich over het algemeen aan vochtige oppervlakken. Te denken valt aan een raamkozijn, waarbij het raam of de deur vaak open staat of een vochtige ruimte zoals een badkamer. Door hier een laag verf over aan te brengen, hebben schimmels geen kans.

Uiterlijk en uitstraling van uw woning

Een woning is om in te leven, maar het is ook de plek om te genieten. Tot rust komen doe je zodra de woning sfeervol is en een warme uitstraling heeft. Wilt u uw woning een nieuw uiterlijk geven, dan zijn de deuren een prima plek om te starten, waarom die niet een nieuw kleurtje geven? En oppervlakken met achterstallig onderhoud, zoals vochtplekken, afgebladerde verf en loszittende verf, dat zijn ideale oppervlakken om er eens een nieuw likje verf over aan te brengen.

Binnen schilderen redenen

Schildersbedrijf Wim van Os

Werkzaamheden binnenschilder

Een goede binnenschilder neemt u werk uit handen. Alhoewel dat vaak het tegendeel is, wanneer men het schilderwerk over laat aan een “klusjesman”. Een vakschilder weet precies wat hij doet en doet er alles aan om het schilderwerk optimaal op te leveren. Een binnenschilder kan echter veel meer dan alleen de kwast hanteren. Wim van Os doet meer met zijn kwast, daarom zorgt hij voor het complete pakket. Te denken valt aan:

 • Advies: Vraag vooraf een gratis & vrijblijvende prijsopgave aan. Wim komt bij u langs en neemt al het werk in ogenschouw. Met 40 jaar werkervaring weet hij van de hoed en de rand;
 • Binnenschilderwerk: Schilder Wim van OS zorgt ervoor dat alles startklaar is, de ondergrond wordt op de juiste manier behandeld en na het schilderen ruimt hij het ook weer op. Zodra Wim uw woning verlaat, zien de geschilderde oppervlakken er weer als nieuw uit;
 • Voor alles binnen (en buiten): Van de wanden, de plafonds tot aan de trappen, deuren en kozijnen. Om uw woning te juiste uitstraling te geven is het belangrijk dat alles tot in de puntjes correct wordt afgewerkt. Met afwerken bedoelen we niet het simpelweg aanbrengen van een verflaag. Er komt meer bij kijken om een woning de juiste uitstraling te geven. Te denken valt aan het voorbereiden van de te schilderen oppervlakken, het behandelen daarvan en het primen van de oppervlakken;
 • Houtrot behandelen: Houtrot kan zelfs tot in een ver stadium nog worden gerepareerd. Alhoewel u houtrot kunt voorkomen, kan een goede schilder dit zodanig repareren dat het er weer als nieuw uitziet;
 • Onderhoudsplan: Schilderwerk is bij veel mensen een ondergeschoven onderwerp. Wanneer u vaak fietst, dan laat u uw fiets met enige regelmaat onderhouden, net zoals uw auto. Schilderwerk is niets anders. Deuren gaan open, ramen gaan open, het plafond in uw keuken heeft last van stoom en in de badkamer wordt alles vochtig. Het is daarom van belang dat u met enige regelmaat onderhoud laat plegen. Laat u adviseren door onze schilder.

Werkzaamheden binnenschilder

Schildersbedrijf Wim van Os

Onderhoudsplanschilderwerk

Naast de veelvoorkomende vraag “Wat kost schilderwerk?”, vraag men ons ook vaak hoe vaak men het binnenschilderwerk moet laten uitvoeren. Dat is voor ons koffiedik kijken, waar de ene woning een heel groot gezin met huisdieren huisvest, wordt de andere woning bewoond door een werkende alleenstaande. Het is eigenlijk heel simpel, het onderhoud van uw binnenschilderwerk moet gedaan worden, wanneer het daarvoor tijd is. Is de verf vies geworden, verliest de verf z’n kleur, zie je barsten in de verf of begint het af te bladeren. Dan is het hoog tijd om het binnenschilderwerk opnieuw uit te laten voeren door een binnenschilder.

Zoals gezegd, de ene woning is de andere niet. Wij hebben klanten waar wij eens in de 10-12 jaar onderhoud uitvoeren. We hebben echter ook klanten waar we welke 4-5 jaar voor de deur staan om onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Het ligt er maar net aan wat de samenstelling is van de bewoners, of er huisdieren zijn en hoe intensief alles wordt gebruikt.

Schildersbedrijf Wim van Os

Verfsoorten bijbinnen schilderen

Wilt u binnenschilderwerk laten uitvoeren, dan is het van belang dat de binnenschilder goede verf daarvoor gebruikt. Voor professionele schilders is het tegenwoordig verplicht om verf te gebruiken op watergedragen basis. Ja, die kunt u ook kopen bij de Gamma of Praxis, alleen is de kwaliteit daarvan gewoon slecht.

Watergedragen verf is minder belastend voor het milieu en is beter voor uw gezondheid. Het is bovendien heel erg kleurvast, droogt snel en heeft niet meer die akelige geur die vroeger van verf afkwam, het is namelijk geurarm. Voor het schilderen van de binnenkant van uw woning zijn er verschillende soorten watergedragen verf die gebruikt kunnen worden. De bekendste daarvan zijn latex en acrylverf. Bij deze verfsoorten kunt u ook de mate van glans bepalen, zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor zijdeglans of hoogglans.

Schildersbedrijf Wim van Os

Binnenschilderverfmethodes

Wanneer onze binnenschilder uw woning aan de binnenkant gaat schilderen, dan maakt hij daarbij gebruik van diverse technieken. De meest voorkomende technieken zijn spuiten of rollen. Beide varianten hebben voordelen, maar ook nadelen.

Bij het spuiten van verf ofwel airless spuiten, is één van de grote voordelen dat de verf snel kan worden aangebracht en streeploos kan worden opgeleverd. Bij het airless spuiten wordt over het algemeen latex muurverf gebruikt. Alhoewel dit een bijzonder snelle methode is, dient u wel rekening te houden met één klein nadeel. Alles wat niet dient te worden geschilderd dient te worden afgeplakt.

De tweede methode is het rollen van verf. Een groot voordeel is dat niet alles hoeft te worden afgeplakt en de ruimtes waar moet worden geschilderd hoeven ook niet leeggehaald te worden. Het nadeel met het verven met een roller is dat er vaak wel strepen achterblijven.

Schildersbedrijf Wim van Os

BinnenschilderDoe het zelf tips

Wilt u het binnenschilderwerk zo goed mogelijk laten uitvoeren. Dan behaalt u met onderstaande tips & trucks het beste resultaat:

 • Wanden moeten goed vlak zijn. Dit kunt u nakijken door vals licht te gebruiken. Wanneer er sprake is van oneffenheden dan vallen deze direct op zodra er een verflaag overheen is gegaan;
 • De te schilderen oppervlakken dienen compleet vrij te zijn van vuil en vet. Dit kunt u doen door de te verven oppervlakken schoon te maken met ammonia. Ammonia is een mengsel van water en ammoniak;
 • Om ervoor te zorgen dat de ondergrond dekkend is en de verf goed pakt, is het raadzaam om voorstrijkmiddel te gebruiken. Daarnaast is het ook aan te bevelen om de ondergrond eens goed op te schuren;
 • Een veel voorkomend probleem bij het schilderen binnenshuis en buitenshuis zijn de oude verfresten en troep die langs de rand van de verfemmer of het verfblik zitten. Zorg ervoor dat deze niet in de verf kunnen vallen wanneer u deze gaat openen;
 • Breng bij grotere oppervlakken eerst de verf horizontaal (van links naar rechts of van rechts naar links) aan, waarna u de verf met verticale (boven naar beneden) bewegingen verdeeld;
 • Zodra u klaar bent met het schilderen plaatst u de rollers en kwasten in een emmer water. Op deze manier blijven de rollers en kwasten flexibel en kunt u ze schoonmaken om ze vervolgens nogmaals te gebruiken.

Schildersbedrijf Wim van Os

KwaliteitBinnenschilderwerk

Zelf binnen schilderen kan leuk zijn, wanneer u de techniek begrijpt en de tijd ervoor heeft. U kunt ook via Wim van Os een binnenschilder inhuren. Goedkoop schilderwerk, dat kan, zolang de kwaliteit in acht genomen wordt. Schildersbedrijf Wim van Os bestaat alweer een kleine 20 jaar en onze schilders hebben al enkele duizenden klanten in en rondom Almere geholpen. Goed schilderwerk kan absoluut tegen een betaalbaar uurtarief.

Bekijk gerust de recensies van bestaande klanten. Wij willen tevreden klanten. Daarom werken wij daar elke dag hard voor.

Schildersbedrijf Wim van Os

Kozijnen & deurenSchilderen

Alhoewel wij aardig wat meters maken wanneer het gaat om het verven van plafonds en muren, zijn wij ook dagelijks bezig met het schilderen van kozijnen en deuren. Wanneer u toch uw muren en/of plafonds laat spuiten of schilderen, dan kunt u net zo goed de deuren en kozijnen mee laten nemen. Vaak is het goedkoper om alles in één keer te doen, in plaats van weer een schilder in te schakelen na een jaar.

Schildersbedrijf Wim van Os

Verschil binnen-& Buitenschilder

De binnenschilder is dezelfde schilder als de buitenschilder, en toch is buitenschilderwerk duurder. Het is in principe logisch. Binnen heeft het schilderwerk minder te leiden onder de weersomstandigheden. Het slijt minder snel en het schilderwerk binnen komt minder in aanraking met vocht. Schilderen aan de buitenkant is dan ook intensiever. Het voorbehandelen duurt langer en de verflaag moet er nog strakker op zitten.

Wanneer uw woning aan de buitenkant niet goed wordt onderhouden, dan tast dat de kwaliteit van het hout in rap tempo aan. Lees hier meer rover onze buitenschilder in Almere.

Schildersbedrijf Wim van Os

Conclusie van onzebinnenschilder

Binnen schilderen kunt u absoluut zelf. Mits u de tijd en energie daarvoor heeft. Streeploos schilderen, het afplakken van oppervlakken die niet geschilderd moeten worden, het kiezen van de juiste verf, kwast, roller of airless spuiter. Er komt meer bij kijken dan simpelweg een ritje naar de Gamma of Praxis.

Wilt u frustraties voorkomen, neem dan contact op voor een gratis prijsopgave. Onze binnenschilder Wim van Os komt bij u op bezoek en binnen de kortste keren ontvangt u van ons een offerte. Geheel gratis & vrijblijvend.

Meer informatie

Leer meer over ons schildersbedrijf

Meer informatie

Wim van Os over zijn schildersbedrijf

Over ons schildersbedrijf

Gratis prijsopgave

Vraag gratis & vrijblijvend een offerte aan

Gratis prijsopgave

Sluit u aan bij 7.000+ tevreden klanten

Offerte aanvragen

Klantenservice: