Voor perfect buitenschilderwerk

Schildersbedrijf Wim van Os

De Buitenschilderin Almere

Een buitenschilderwerk specialist nodig? Schildersbedrijf Wim van Os is al jaren de toonaangevende buitenschilder in Almere, zeker wanneer het gaat om perfect binnenschilderwerk & buitenschilderwerk. Alweer 40 jaar lang timmeren wij in Almere aan de weg, en daar zijn wij trots op. Wij houden van het schilder ambacht. Het vakkundig repareren en schilderen, zowel binnenshuis als buitenshuis, zit bij ons in het bloed. Van nieuwbouwwoningen tot kluswoningen, van scholen tot complete appartementencomplexen. In de loop der jaren hebben wij geleerd hoe wij moetsen inspelen op de wensen van onze klanten. Daarom maakt onze buitenschilder eerst een inventarisatie wat er gedaan moet worden aan buitenschilderwerk. Wij formuleren alle benodigde werkzaamheden en maken daarvan een werkplan. Door ons te verdiepen in uw wensen kunnen wij de allerbeste kwaliteit schilderwerk opleveren. U hoeft niet minder te verwachten, bij ons ligt de lat altijd hoog.

Schildersbedrijf Wim van Os

Kosten van deBuitenschilder

De kosten van buitenschilderwerk in Almere hangen volledig af van de klus, de gekozen buitenschilder en de locatie. De kosten kunnen per klus dus flink verschillen. Schilderwerk blijft maatwerk, je kunt niet simpelweg een schilder uit het schap trekken en daar voor betalen, net zoals bij de supermarkt. Bij buitenschilderwerk dien je rekening te houden met de te gebruiken materialen en de soorten materiaal. Het formaat van de woning heeft ook betrekking op de kosten van het schilderwerk per m2. Een tussenwoning is nou eenmaal goedkoper dan een grote vrijstaande woning. De staat van de woning of bedrijfspand is ook een grote factor bij het bepalen van de prijs van het schilderwerk.

Buiten schilderen vergt meer van de buitenschilder dan binnen schilderen, de kosten per m2 zijn voor buitenschilderwerk dan ook hoger dan voor binnenschilderwerk. Goed schilderwerk zorgt ervoor dat uw woning beschermt wordt tegen regen, vuil en schimmel. Door gebruik te maken van een verf van hoge kwaliteit zorgen wij ervoor dat uw woning langer tegen de elementen is bestand. Het schilderen van de buitenkant van uw huis kan doorgaans zonder het aanvragen van een vergunning, mits de nieuwe kleur niet teveel afwijkt van de kleur die er al op zat. Over het algemeen dient u bij het bepalen van de kleur zich te houden aan de kleurafspraken die zijn gemaakt voor een bepaalde straat of wijk en bij monumenten zijn er vaak stringentere regels met betrekking tot kleurgebruik.

Om de prijs van het schilderwerk nauwkeurig te bepalen komt onze schilder gratis bij u langs. Hij maakt een inventarisatie van wat er zoal moet worden gedaan (kozijnen schilderen, deuren en overige oppervlakken). Daarna ontvangt u geheel vrijblijvend een prijsopgave.

Kosten buitenschilderwerk

Schildersbedrijf Wim van Os

Kleuradvies bijBuitenschilderwerk

Kleuradvies voor buitenschilderwerk en binnenschilderwerk in Almere gaat verder dan alleen uw eigen smaak. Maak een doordachte keuze, zodat u de aankomende jaren kunt genieten van uitstekend schilderwerk in een prachtige kleur. Als vuistregel is het handig om uit te gaan van de omgeving rondom uw woning en de kleuren van de andere materialen. Met omgeving bedoelen we dat de te gebruiken kleuren aansluiten op de kleuren in de directe omgeving. Bijvoorbeeld kozijnen die aansluiten bij de kleur kozijnen van uw buren. Met kleuren van andere materialen bedoelen we de kleur van de gevel en de dakpannen, het ziet er over het algemeen mooi (harmonieus) uit wanneer de kleuren van de deur en de kozijnen enige overeenkomstigheid hebben met de andere materialen.

Als het gaat om kleuradvies voor buitenschilderwerk aan de zonzijde van uw woning, dan is het aan te raden om te kiezen voor een lichte kleur. Lichte kleuren gaan langer mee dan donkere kleuren, dit komt doordat lichte kleuren weerkaatsen. Donkere tinten daarentegen absorberen veel zonlicht en kunnen ervoor zorgen dat het daardoor gaat uitzetten en krimpen. Dat is dan ook de reden dat woningen aan de kust, waar weinig beschutting is, vaak voorzien worden van een lichte kleurstelling. Woningen in een donkere omgeving, zoals de bosrijke Veluwe, worden vaak voorzien van donkerdere tinten, zoals donkerblauw en donkergroen.

Het combineren van kleuren is altijd welkom. Wanneer u voor uw kozijnen, ramen en deuren een donkere en lichte verfkleur met elkaar combineert, dan ontstaat er een contrast. Op deze manier zorgt u ervoor dat de lichte kleuren meer stralen, waar de donkere kleuren meer diepte krijgen. Doorgaans kiezen onze klanten voor een lichte kleur voor de kozijnen en een donkere kleur voor de draaiende delen, zoals de deuren en ramen.

Kleuradvies buitenschilderwerk

Schildersbedrijf Wim van Os

Schilderen inde regen

Buitenschilderwerk in de regel. Het kan, het is niet optimaal, maar er is wel degelijk veel mogelijk. Goed materiaal en goede verf kan het verschil maken wanneer u rekening moet houden met de temperatuur, de luchtvochtigheid, regen en wind. De temperatuur is één van de belangrijkste factoren wanneer een buitenschilder z’n werk goed wilt uitvoeren. Wanneer het te warm is droogt de verf te snel en wanneer het koud en vochtig is, kan de verf juist helemaal niet gaan drogen. Goed buitenschilderwerk is dus afhankelijk van de weersomstandigheden.

Schilderen bij een temperatuur onder de 5 graden is onmogelijk, de verf zal niet meer drogen. Daarom is het raadzaam uit te gaan van een minimum temperatuur van 10 graden. Bij het buiten schilderen van metaal is een oppervlaktetemperatuur van tenminste 10 graden aan te bevelen.

Het doe het zelf schilderen is bij regen of mist niet aan te raden. Tenzij u een ervaren (hobby)schilder bent. U dient dan rekening te houden met het navolgende:

  • Bij een luchtvochtigheid van 85% of hoger kan er condensvorming optreden omdat er geen optimale filmvorming is;
  • Bij een luchtvochtigheid van 100% zal het water niet opdrogen en blijft de ondergrond nat. Doordat de lucht is verzadigd met water zal daardoor de verf niet kunnen drogen;
  • Gedurende de dag zal de luchtvochtigheid schommelen. Zodra u opmerkt dat het buiten begint op te drogen dan is de luchtvochtigheid aan het dalen. Dat is het moment dat u of de buitenschilder kan beginnen met het buitenschilderwerk;
  • Na regen of mist dient u rekening te houden met een lange droogtijd. Zorg ervoor dat de ondergrond voldoende droog is, op deze manier zal het resultaat mooier zijn en zal het schilderwerk een langere levensduur hebben.

Schilderen in de volle zon is niet aan te raden. De verf zal te snel drogen, waardoor de verwerking wordt bemoeilijkt. Dit kunt u eventueel tegengaan door gebruik te maken van een afdekzeil. Bij het schilderen achter de zon aan dient u er rekening mee te houden dat het restvocht in de verflaag is verdampt. Bij het schilderen voor de zon, bestaat de kans dat de verflaag te snel zal drogen, wat kan leiden tot blaasjes in de verflaag. Afgezien van zon, regen en mist dient u ook de wind in acht te nemen. Bij teveel wind zal de verf te snel drogen. Daarnaast bestaat de kans dat er stof en vuil in de natte verflaag waait, wat het eindresultaat niet ten goede zal komen.

Schilderen in de regen

Schildersbedrijf Wim van Os

AftrekbaarBuitenschilderwerk

Buitenschilderwerk valt sinds 2009 onder het lage BTW-tarief. Zodra uw woning ouder is dan 2 jaar hoeft u maar 6% BTW te betalen. Dit scheelt een slok op een borrel wanneer u de standaard 21% BTW in ogenschouw neemt. Het verven van garages, schuren, tuinhekken, de buitenkant van uw woning, etc, alles wat valt onder de noemer “woningonderhoud” betekent direct een besparing van 15%.

Onderhoudskosten voor het schilderwerk binnen of buiten zijn echter niet aftrekbaar, tenzij het gaat om een monumentaal pand. Onder deze aftrekbare kosten vallen volgens de Belastingdienst alle werkzaamheden en kosten die u maakt om het pand in bruikbare staat te houden dan wel te herstellen.

Buitenschilderwerk aftrekbaar

Schildersbedrijf Wim van Os

Hoeveel lagenverf is voldoende

Bij het aanbrengen van grondverf op nieuw hout (buitenshuis), dient u er rekening mee te houden dat er tenminste één laag verf moet worden aangebracht. Afhankelijk van de kwaliteit van het hout zal een buitenschilder over het algemeen twee lagen grondverf gebruiken om te komen tot een gezonde basis. Over het algemeen wordt tussen de eerste laag en de tweede laag de nodige plamuurwerkzaamheden of reparatiewerkzaamheden uitgevoerd. Bij het afschilderen heeft het hout meer lagen nodig. Doorgaans is het zo dat wij bij buitenschilderwerk eerst 2 grondlagen aanbrengen en daarna twee afschilderlagen aanbrengen. Let op, wij praten over doorgaans. Hier is sprake van wanneer het schilderwerk regulier onderhoud heeft gehad. Wanneer er sprake is van achterstallig onderhoud, dan is het over het algemen gebruikelijk dat er meer reparatiewerkzaamheden dienen te worden uitgevoerd, waardoor er dus ook vaak extra afschilderlagen overheen moeten gaan. Een droge verflaag is doorgaans een duizendste deel van een milimeter dik, zeg maar vergelijkbaar met een sigarettenvloeitje. Lagen buiten schilderen

Schildersbedrijf Wim van Os

Vergunning bijBuitenschilderwerk

Over het algemeen is er voor schilderwerk aan de buitenkant van uw woning geen vergunning nodig. Ervan uitgaande dat er geen grote aanpassingen zullen worden verricht. Vaak dient u wel een kleur te kiezen overeenkomstig de kleuren van de omliggende woningen en bedrijfspanden. Dit zijn doorgaans aardtinten.

Er zijn uitzonderingen op deze regel. Wanneer u een monumentaal pand heeft, zoals veel van onze klanten in Amsterdam en Utrecht, dan dient u vaak een omgevingsvergunning aan te vragen. Bekijk eenvoudig en snel of het nodig is om een vergunning aan te vragen op de site van het omgevingsloket.

Buitenschilderwerk vergunning

Schildersbedrijf Wim van Os

Conclusie van onzebuitenschilder

Buitenschilderwerk is een vak apart. Als hobbymatige schilder of beunhaas dient u rekening te houden met het type ondergrond, de te gebruiken materialen, verfsoorten en de weersomstandigheden. Te warm en de verf droogt te snel, te koud of nat en de verf droogt niet. Wijkt de gekozen kleur teveel af, dan krijgt u te maken met een vergunning en kiest u voor alle te schilderen oppervlakken, dan wordt het al snel saai.

Onze schilder in Almere helpt u graag bij het maken van de juiste keuze. Met schildersbedrijf Wim van Os maakt u geen verkeerde keuze’s. Alweer 40 jaar lang timmeren wij aan de weg. Kijk gerust eens naar ervaringen van onze klanten.

Uiteraard bent u altijd welkom om gratis en vrijblijvend een prijsopgave bij ons aan te vragen. Gebruikt u daarvoor ons contactformulier.

Meer informatie

Leer meer over ons schildersbedrijf

Meer informatie

Wim van Os over zijn schildersbedrijf

Over ons schildersbedrijf

Gratis prijsopgave

Vraag gratis & vrijblijvend een offerte aan

Gratis prijsopgave

Sluit u aan bij 7.000+ tevreden klanten

Offerte aanvragen

Klantenservice: